سقف کاذب و کاربرد آن در معماری داخلی

سقف کاذب و کاربرد آن در معماری داخلی

یک نمونه از متریال هایی که در انواع خانه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد سقف کاذب است، که پایین تر از سقف اصلی ساختمان اجرا می‌شود و به دلیل تنوع و قابلیت نورپردازی، نمای به خصوصی به سقف می‌دهد. کاربرد سقف کاذب تنها برای منازل مسکونی نیست، این محصول را میتوان در دکوراسیون مغازه ، دفاتر اداری ، فروشگاه ها و سالن های اجتماعات به کارگرفت.

سقف کاذب به وسیله ی سازه های خاصی مانند پروفیل های فلزی، نبشی ها و قوطی های ساختمانی فلزی به سقف اصلی و دیوار های اتاق متصل می‌شود.

ویژگی های سقف کاذب

  • جلوگیری از انتقال حرارت به بیرون ازساختمان
  • ایجاد فضایی چشم گیرو مدرن درفضای خانه
  • سهولت دسترسی به تأسیسات زیر سقف
  • طول عمربالا
  • سقف کاذب رابیتس

رابیتس نام یک نوع توری فولادی است که پیش از گچ کاری برای زیرسازی استفاده می‌شود. برای اینکه رابیتس محکم درجای خود بایستد باید از میله‌ های عمودی و افقی استفاده شود و اگر رابیتس جنس چوبی داشته باشد باید با منگنه ثابت شود. یکی از قابلیت های مهم و خوب رابیتس دسترسی آسان به مصالح آن است.

سقف کاذب آکوستیک

این سقف با فاصله‌ای که تا سقف اصلی ایجاد می‌کند مانند عایقی برای حرارت و صدا عمل می‌کند، خود سقف نیز متریال عایق در برابر حرارت و صدا را دارا می‌باشد. این سقف‌هامعمولاً در مکان‌های پر سر صدا کاربرد دارد که صدا نباید منعکس شود، به همین دلیل سقفی که مورد استفاده قرار می‌گیرد باید از نوع آکوستیک باشد.

کارایی سقف کاذب آکوستیک

کاربرد سقف آکوستیک عموماً در سینماها، تالارها، محل‌های اجرای همایش و استودیوهای ضبط  می‌باشد. ساختار سقف آکوستیک معمولاً پارچه، مقوای فشرده و در برخی موارد گچ است.

سقف کاذب پی‌وی‌سی (PVC)

سقف کاذب پی وی سی (PVC) در مواقعی کاربرد دارد که هزینه کم و زمان نصب  محدود و نصب آسان مد نظر باشد و در عین حال ویژگی‌های یک سقف کاذب را تا حدی دارا باشد. تنوع رنگ و طرح در این نوع سقف زیاد است و به عنوان یک عایق خوب عمل می‌کند، متریال قالب این محصول پلاستیک است به همین دلیل قابل شست و شو می‌باشد، از دیگر ویژگی‌های این نوع سقف ضد رطوبت بودن آن است که گزینه مناسبی برای ناحیه شمال کشور و شهرهای باران خیز می‌باشد همچنین این سقف در ساخت حمام و توالت بسیار مورد استفاده واقع می‌شود.

سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب آلومینیومی

در برخی مکان‌های عمومی که کار با تأسیسات و لوله کشی مربوط به سقف زیاد است و سیستم‌های روشنایی ممکن است دچار مشکل شوند و نیاز به رسیدگی مسئول تأسیسات و تعمیر و تعویض باشد، باید حتماً از سقف‌های کاذب استفاده شود، چرا که استفاده از سقف‌ها غیر کاذب و معمولی امکان دسترسی به سیستم‌های روشنایی و لوله کشی را سلب می‌کند. همچنین  سقف معمولی اگر در این شرایط قرار گیرد زخمی می‌شود و ظاهری زشت و نامطلوب به مکان  می‌دهد. در حال حاضر تنها گزینه برای این مسئله سقف کاذب  آلومینیومی می‌باشد، که در قالب بلوک‌های ۶۰*۶۰ تولید می‌گردد و در کنار هم چیده می‌شوند  تا در هر زمان که لازم بود با کنار زدن بلوک آلومینیومی مربوطه، دسترسی به سقف اصلی ممکن شود.

کاربرد سقف کاذب آلومینیومی

کاربرد عمده این محصول به دلیل ضد آب بودن در استخرها و پارک‌های آبی سر پوشیده،اداره‌ها، بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها و به ندرت در سقف مکان‌های مسکونی نیز کاربرد دارد.

سقف کاذب پیش‌ساخته گچی

سقف‌های پیش ساخته گچی همان سقف‌های آلومینیومی ۶۰*۶۰ هستند که پوشش گچی رو آنها را پوشانده است، این قطعات وزن سبک و قابلیت نصب بسیار ساده دارند و مثل سقف‌های آلومینیومی در کنار هم چیده می‌شوند نقطه قوت این محصول نسبت به دیگر سقف‌های گچی، وزن سبک‌ترمی‌باشد، که این امر نصب آسان‌تر را فراهم می‌سازد.

سقف کاذب گریلیوم

جنس این نوع سقف از ورقه های آلومینیوم، آهن و آلیاژ می‌باشد.

این سقف ها جزء سقف کاذب سلولی به شمار می‌آیند و نمای آن ها به صورت خانه های مربع و مستطیل شکلی است که به طور مرتب در کنار هم قرار گرفته اند، این سقف اغلب در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد استفاده می‌شود.

سقف کاذب تصویر دار یا آسمان نما

این سقف با ترکیب انواع دیگر سقف های کاذب و در کنار آن ها کاربرد دارد. همچنین این سقف شیوه جدیدی در نورپردازی محیطی محسوب می‌شود. این سقف دارای سه قسمت کلی است .

  • سازه نورپردازی
  • سازه سقف کاذب
  • تایتل های آسمان مجازی

نتیجه گیری

سقف‌های کاذب در مقایسه با سقف‌های معمولی از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه بوده و همچنین زیبایی قابل توجهی به اماکن می‌بخشند. بنابراین توصیه میشود از سقف‌های کاذب، درمعماری داخلی ساختمان‌ها استفاده شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.